Kitap: Eylül 2018’de Neler Okudum?

Momo / Michael Ende


Kitabı Başak Kablan'ın instagram story'sinde görüp satın almaya karar vermiştim. İyi ki de almışım.
Anlatımı basit, her yaştan insanın okuyabileceği günümüz dünyasında hepimizin yakındığı "ama zamanım yok ki" klişesine ışık tutan bir kitap.

Hikayemizdeki ana karakter Momo, insanları etkin dinleyebilmesiyle ün salmış sokakta yaşayan küçük biz kızımız. Sadece yanına gelen insanları dinleyerek kişilerin kendilerini duymalarına olanak sağlayıp, kendi sorunlarına çözüm bulmasına yardımcı oluyor, kavgalı insanların barışmasına vesile oluyor. Yanına gelen arkadaşlarıyla beraber oyunlar yazıyor, keşfediyor ve oynayarak eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Tabi hikayeyi bulandıran bir zaman hırsızları çetemiz var. Bunlar insanları zaman tasarrufu adı altında kandırıp, yaptıkları işleri hızlandırmaları, bazı şeyleri hayatından çıkarmalarını ve böylece çok daha fazla zamana sahip olacakları konusunda kandırıyor. İnsanlar mutsuzlaşıyor, agresifleşiyor ve yalnızlaşıyor (Lütfen burada çevremizdeki insanlara bakalım, özellikle işten çıkmış bir grup insanı inceleyelim. :)). Çetemiz insanlardan kalan bu zamanlarla yaşamlarını sürdürüyolar.

Beraber neşe içinde oynayan çocuklar bir karavanda toplanıp onlar için hazırlanan oyunları oynamaya başlıyorlar ve tabi ki her şeyden sıkılan ve tüketici bir çocuk profili ortaya çıkıyor. (Yazıyı yazan burada tablete gömülüp, kendilerini sınırlandırılmış bir dünyanın içine hapseden çocuklara dikkat çekmek istiyor.)

Sonuç olarak hikaye mutlu sona bağlanıyor e ben her şeyi anlatırsam kitabı neden okuyasınız değil mi? :)



Frida Kahlo Aşk ve Acı / Rauda Jamis


Ah Frida'm sen ne çekmişsin Frida'm ve buna rağmen nasıl hayata tutunmuş, acılarınla sanatını var etmişsin. Her zaman biyografi ve otobiyografi okumayı sevmişimdir. Frida Kahlo'nun hayatının anlatıldığı bu kitabı da çok beğendim ve kendime bazı dersler çıkardığımı umut ediyorum.

Klasik insanlar neler neler yaşıyor da hala hayata tutunuyor sen buna mı üzülüyorsun, bunu mu dert ediyorsun diyenlere hak verilen bir yaşam öyküsüydü. Feyz almak için okuyun okutun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kraliçe'nin Notaları | Serkan Gürkan, String Inspirations Quintet